WEBINAR OM OPPDATERINGER INNEN HS FORSKNING FOR HS-MILJØER I DE NORDISKE LANDENE

– Skrevet av Moving Forward-teamet den 3. november 2023

European Huntington Association/Moving Forward-teamet arrangerer et webinar om HS-forskningsoppdateringer for HS-miljøene i de nordiske landene. Webinaret finner sted 22. november kl. 18:00 CET og vil bli holdt på norsk.

Temaet HS-forskning var et av hovedtemaene i en undersøkelse vi nylig har gjennomført for å forstå behovene til det norske HS-miljøet. Undersøkelsen viste oss at HS-familier definitivt ønsker å lære mer om HS-forskning, at de føler seg komfortable med det nettbaserte formatet fordi det reduserer den geografiske avstanden, og at de ønsker mer informasjon på morsmålet sitt for å unngå språkbarrierer.

For noen uker siden, under EHA-konferansen i Belgia, forsto vi at dette behovet fra de norske familiene deles av mange andre HS-miljøer. Derfor tenkte vi at det ville være en god idé å involvere andre nordeuropeiske land, for i tillegg til å dele lignende behov, bekymringer og ønsker, har disse landene en svært viktig ting til felles – språket.

Astri Arnesen, presidenten i European Huntington Association, vil snakke om hva som skjer i verden når det gjelder HS-forskning, og Lasse Pihlstrøm, en norsk HS-nevrolog og forsker, vil snakke om hva som skjer i Norge når det gjelder studier og forsøk.
I løpet av webinaret vil det bli satt av god tid til å svare på spørsmål fra deltakerne.

Moving Forward-teamet mener at dette er en unik mulighet for alle HS-familier som bor i Norden, til å få kontakt og lære om HS-forskning uten språkbarrierer og på en enkel og familievennlig måte. Håper du kan bli med!